Alvarsdotter, Ulla

Northernlight writers

Ulla Alvarsdotter

Jag är utbildad vid SSEAH (Skandinaviska Skolan för Etisk och Analytisk Hypnoterapi) och har även en utbildning som idrottslärare. Det har blivit många kurser och utbildningar inom hälsa, personlig och andlig utveckling under åren. Jag startade med att gå healingkurs, sen byggdes det på med mediumkurser och transkurser. De flesta kurserna har varit utomlands inom ISF (Internationella Spiritualistiska Förbundet), där jag numera också sitter i styrelsen. Beeyond heter mitt företag och där erbjuder jag hypnos, transhealing och vägledning med målning. Min största inre resa startade på Casa de Dom Inàcio i Brasilien, healingcentrat där John of God är verksam. Det har lett till att jag nu också arbetar där som guide och arrangerar resor dit tillsammans med mina kollegor i företaget Weforyou. Min bok ”Min väg till högre frekvenser” beskriver min personliga och andliga utveckling i Brasilien och Slovenien, samt på andra tänkbara och otänkbara ställen.

Min väg till högre frekvenser

 

Hela skrivarprocessen började med att jag skulle skriva en bok tillsammans med en väninna. Hon skulle berätta sina upplevelser för mig och jag skulle skriva ner dem. Jag har inte gått någon skrivarkurs, men har alltid haft lätt för att uttrycka mig i skrift. Ofta fick jag i uppdrag att skriva sånger till 50-årsdagar eller bröllop. För mig var det enkelt att rimma och att lägga orden i rätt följd. När min väninna och jag planerade för att träffas och starta upp bokskrivandet kom det alltid hinder i vägen. Det blev uppskjutet gång på gång och till slut bestämde vi oss för att åka iväg en vecka och bara skriva. När även det tillfället gick i stöpet, la vi ner hela projektet.

 

Döm om min förvåning när min andliga vän Theo i en meditation några dagar senare gav mig signalen: ”Det är du som ska skriva Din Bok. Börja nu och skriv 30-60 minuter varje dag. Det har du tid med. Tiden skapar du själv.”

 

För mig var det som ett deltidsjobb. Oavsett om jag hade inspiration eller inte, satte jag mig en stund varje dag, tog pennan i handen och fram med stora skrivboken. Jag skrev hela boken för hand, utom sista kapitlet. Naturligtvis blev det förändringar när jag renskrev den på datorn, men känslan av pennan i handen och min egen handstil skapade en speciell stämning hos mig. Jag fick också mer inspiration när jag slapp datorns utstrålning och den där illamåendekänslan av att sitta för länge framför skärmen.

Innehållet var så gott som klart, när jag tappade fotfästet och undrade varför andra skulle vilja läsa om mina upplevelser. Så texten låg nerpackad flera månader innan jag verkligen bestämde mig för att boken skulle ges ut. Sen gick det av bara farten. Saker föll på plats nästan av sig själv. Via bekanta fick jag kontakt med Yvonne på Siljans Måsar Förlag, pengarna till tryckning kom nästan som en skänk från ovan. Tillbakabetalning av ett lån från min dotter och ett nytt lån av min son blev exakt den summan som behövdes, fantastiska änglabarn!

 

Under hela processen från min första tanke om boken till att jag höll den i handen har varit oerhört givande. Jag har pendlat mellan stark självkänsla och tät kontakt med andevärlden, till att vara bortkopplad och helt ur gängorna. Glädje över att få dela med mig av mina andliga upplevelser till att vända på det hela och känna ”är det här bara fantasier”. Den härliga känslan av inspiration när pennan glöder och orden faller på plats till knep och knåp med att få ihop ord och meningar på bästa sätt. En fantastisk resa som jag gärna gör om igen!

 

 

 

 

Röst om boken ”Min väg till högre frekvenser”:

 

"Jag vill tacka dig för en mycket bra och intressant bok du skrivit.

Den är öppen, ärlig och fint självutlämnande."

Conny

 

 

 

 

 

 

 

Ullas bästa skrivartips!

  • Sitt en stund varje dag, gör det till en vana att skapa
  • Ibland finns inspirationen där, ibland behöver vi göra utrymme för den
  • Lek med orden, vänd och vrid på dem
  • Skriv din egen bok men när det är dags, ta emot råd och tips från andra
  • Allt är möjligt – det är du själv som sätter gränserna

 

 

 

Köp Min väg till högre frekvenser här!

 

 

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved