Edwall, Birgit

Northernlight writers

Birgit Edwall

 

Birgit N D Edwall är uppvuxen i Östersund, Jämtland - nära Storsjöodjuret!

 

Finns Drakväsen? Behöver de dessutom bearbetas? Kanaler aktiverades på 70-talet, i London, i Kensington Gardens, nära Peter Pan statyn. Böckerna är resultatet från ung 40 års tid av drömarbete, meditationer, shaman- och Akasha arbete, inklusive 18 års boende i London, UK.

 

Kitteln kokade, inspirationen flödade över. Arketypiska berättelser om Underjordar eller Andrevärldar (förkeltiska Avalon, egyptiska Duat, nordiska Alfheim) trädde fram inifrån en folklyrisk mytologisk bakgrund. Utifrån och inifrån Andliga Urd-Åldriga Gaia rötter.

 

 

Några rader om författarinnans arbete

 

Att skriva känns som ett kall och det är en behaglig känsla. Men just den känslan behöver stillhet och ro från yttre distraktioner. Det kan bli mycket ensamt, men det är också en process som rensar och läker. För bra kvalitet och meningsfullhet ville jag förstå varifrån inspirationen flödade. Böckerna resulterar från ett inre själsligt arbete som utforskar just den källan – att det finns många dimensioner i Psyke, Ande och Själ och som våra äldsta Mytologier kallar för ’Andrevärldar’ (svårdefinierbara energisfärer och arketypiska krafter) som för det mesta ’pirrar’ att bli uppmärksammade.

 

Som jag ser det, alla människor är ’kanaler’ och ’kanaliserar’ när vi på något sätt är skapande i ord, känsla, bild och toner - i och med vi alla har en ryggrad med tillhörande energikanaler, ett chakrasystem, som länkar medvetenhets sfärer mellan flera och olika dimensionella plan. Dagens teknologi påvisar existensen av chakror, hur människan är en (för det mesta outforskad) energivarelse. Många som är kreativa på något sätt (och det är vi ju alla) tar för givet att någon slags ingivelse tycks komma inifrån, men ifrågasätter sällan källan eller processen, att förtydliga och förstå varifrån det kommer. Att skriva om ’andliga’ ting förväxlas dessutom ofta med religion och då låser man in begreppen. Kanske vi också bör ifrågasätta, i vilken mån bestämmer rådande etablissemang om vad det lönar sig att skriva om? Våra emotiva tankar och bilder har kraft att påverka våra inre och yttre omständigheter. Är dagens uppfattningar om vår ’verklighet’ så endimensionellt grå, så uttråkade och själsligt döende av materialismens egocentrerade tongångar att vi tror stimulans enbart består av adrenalin, kickar igång med medias fokus på våldsövergrepp? Behöver vi fler deckarförfattare i Sverige, eller är det på tiden vi tar ansvar för de tankefält vi skapar och som florerar i eterns kvantumfält. Vill vi ge emfas till utstuderad ondska eller vill vi skapa harmoni och balans med våra tankefrekvenser? Som kreativa energivarelser, vad väljer vi att skapa på vår Jord? Mitt skrivande mynnar från en djup önskan att verka för samhällen och system som uppgraderar och värderar alla livsformer och inte som nu, tillåter alltför destruktiva makters intressen att råda. Även mörkrets dimensioner bör utforskas för vad de verkligen är.

 

(Kan vara av intresse att veta hur Detektivernas Detektiv, Sherlock Holmes, författad av Arthur Conan Doyle, hur Doyles upplevelser på inre nivåer efter sin så kallade ’död’ har kanaliserats i en bok: The Return of Arthur Conan Doyle, utgiven av The White Eagle Publishing Trust, på 60-talet. Doyle berättar hur som författare han fick gå igenom – på astrala nivåer – det han förmedlat i sina böcker och med varje läsares upplevelser. Kan vara en tankeställare om man tror att det man skriver, eller förmedlar i tankeenergier, inte följer några fysiska och andliga energilagar. Det var ibland ganska så tufft, berättar Doyle).

 

 

 

 

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved

Birgits bästa skrivartips!

 

Köp Sagan om Kvinnans Upprättelse här!