Frank Månsson, Yvonne

Northernlight writers

Yvonne Frank Månsson

 

Författare och förläggare på Siljans Måsar Förlag sedan 2009. Egen företagare & entreprenör sedan 1986; utbildad Utlandskorrespondent, Hälsorådgivare samt Kreativ Producent vid Malmö Högskola och har producerat stora kulturevent genom åren, med administration och marknadsföring som huvudsyssla. Under 2011- 2013 gav hon ut den andliga nätskriften BudskapsPortalen, som nu finns som webbsida på nätet. Hon har skrivit och älskat Ordet sedan hon var liten, men det var först 2008 då hon tog emot budskap från Universell intelligens genom automatisk skrift, som hon gav ut sin första bok. Sedan dess har hon skrivit och gett ut 7 böcker och förverkligar nu andras författardrömmar - med attityd för det Goda Ordet. Hennes mål är att bevara den fysiska boken, värna om medmänsklighet och respekt och lyfta den medvetna intelligensen för samverkan och förenande över alla gränser.

Skrivarglädje!

 

Att skriva har alltid varit äkta och ren livskvalité för mig! Jag älskar Ordet och dess slingrande väg till en hel mening, ett helt stycke och till slut en hel berättelse. Redan som liten visste jag att jag skulle skriva och blev väldigt förvånad då min första roman fullständigt refuserades av flera förlag. Andra och tredje romanen råkade ut för exakt samma öde, så jag lade skrivandet på hyllan under flera år.

 

Så kom då den där aftonen vid Siljan, då månen glittrade över isen, tallarnas frostbitna grenar glänste i skenet och luften andades total stillhet. Så här efteråt visste jag nog att något skulle hända, men i själva ögonblicket förstod jag ingenting: Jag blev aktiverad med automatisk skrift och pennan sprang över papperet, där jag satt vid brasan! 13 sidor av intelligenta budskap stod plötsligt på pränt. Efter den kvällen fick jag ta emot budskap varje dag under flera år och mottagandet fortsätter regelbundet än idag. Jag hade öppnat mig för min inre källa, överlämnat mig i all tillit till Helheten och mitt kall – Det Goda Ordet! Det var då mitt skrivande lossnade på riktigt!

 

Den andliga genren i Sverige är väldigt smal och med min erfarenhet av de stora förlagen, gick jag genast till handling och startade ett eget förlag. Siljans Måsar Förlag var fött! Nu är vi över 30 författare med tillsammans drygt 50 verk, som vi hjälps åt att marknadsföra, få ut och sälja i Sverige. Flera av våra verk finns även översatta till engelska och går att köpa som e-böcker samt ljud-böcker via amazon.com.

 

Intresset för att skriva har ökat markant världen över och jag kan förstå det, då det läker gammal sorg, det lyfter fram det osagda och det leder en vidare längs livets stig. Att skriva kan hela, aktivera och generera ny livsglädje. Därför vill vi gärna dela med oss genom denna webbsida, så att fler vågar ta steget från tanke till handling.

 

Att ge ut en bok idag är inte svårt och förhållandevis heller inte dyrt. Tanken är att investeringen i en boklansering skall generera tillbaka insatta medel och ge åtminstone en liten vinst. Men att sälja sitt verk som debuterande författare är svårt! Då underlättar det om man ingår i en gemenskap, i en författarfamilj, så att man kan lyfta och stötta varandra och därigenom inte behöva känna sig så ensam.

 

För att skriva en bok behöver man ha ett intressant och fängslande ämne, en röd tråd och ett syfte. Varför vill du skriva en bok? Vad vill du uppnå? Hur vill du att den ska tolkas och mottas? Sedan behöver du sätta dig in i en helt främmande läsare och tänka dig in hur han eller hon kommer att tolka din text. Försök att se det självklara och beskriv det. Skapa spännande karaktärer, som läsaren kan känna igen sig i och sammanhang som är totalt nytänkande. Det ska gå vågor genom texten, orden ska målas fram och den röda tråden ska hålla läsaren fängslad. För mycket berättande tröttar ut läsaren; beskriv dig istället igenom alla händelser med verb och undvik alltför många adjektiv. Blanda långa och korta meningar, för att få fram olika hastigheter i ditt verk. Ja, sedan är det bara att korrekturläsa, ändra, korrekturläsa, ändra och till slut be någon vän som vågar ge konstruktiv kritik att läsa. För att sedan börja om att korrekturläsa, ändra och lägga till!

 

Ett standardmått på bokformat som vi använder mest är: 135 x 210 mm. Alla böcker trycks på 16-sidor ark, så totalsumman av sidor skall vara delbart med 16. Ett användbart standardmått är 192 sidor. Vi trycker alltid 1000 ex av varje titel.

 

När du väl har skrivit färdigt din första bok och inte längre kan eller vill göra några tillägg, kan man be ett förlag att kika på det. Vi ser direkt om det är ett manus som passar vår genre. Om författaren är intresserad av ett samarbete, tar vi fram en offert och erbjuder ett paket med tryckning, lansering, marknadsföring och distribution. Alla detaljer regleras i ett samarbetsavtal. Inom vårt förlag får författaren tillbaka 90 % av försäljningsvinsten i avräkningar som sker en gång i månaden. Böcker som författaren säljer själv är 100 % vinst. Info om boken kommer ut till alla bokhandlare i Sverige, men idag behöver man bli medveten om att de inte längre kan köpa in stora lager, så oftast köper de in få ex i taget.

 

Förlagets ambition är att värna om bokens natur, läsfrämjande litteratur och att arbeta för att vi behåller och återvänder till boken; den genom tiderna allra viktigaste länken till kunskap. Ett välkänt begrepp är att kunskap leder till medvetenhet, förståelse, enande, medmänsklighet, omtanke och respekt och detta har vi tagit fakta på. För det kan i sin tur leda till att vi öppnar våra tankar för mångfalden och låter rädslor för andra kulturer skingras. Medvetandehöjningar av dessa slag är en viktig nyckel till ett lyckligt samhälle, då kunskap också, bevisligen, leder till mindre konflikter och större förståelse för varandras olikheter. Vidare ger det Goda Ordet självförtroende, utveckling, mod samt initiativförmåga till företagsamhet, då läsaren i sin stund med Boken kan analysera, växa och studera sin egen tankevärld.

 

Så våga skriv – ur Ditt innersta djup!

 

Yvonne

 

Yvonnes

bästa

skrivartips!

  • Ta beslut när och hur ofta du ska skriva – och håll fast vid det beslutet vad som än händer i världen!
  • Skissa upp en överskådlig plan på händelser, karaktärer, situationer och platser.
  • Gör research och ta reda på hur saker och ting egentligen går till inom områden du inte är bekant med.
  • Överlämna dig till din inre källa och skriv ur hjärtat, låt orden flöda fram. Det krävs uppvärmning och är bra att skriva av sig i ca 10 min innan man börjar skriva på riktigt.
  • Bry dig inte om vad andra tycker; det är din inre källa som vill komma till uttryck. Det genuina uppskattas – inte det som alla redan känner till.
  • Skriv regelbundet, lek med orden, måla med orden, beskriv med orden – berätta inte!
  • Förvåna dig själv i dina uttryck.
  • Skaffa en synonymordbok.
  • Njut av din egen skrivarstund och gör den till en helig stund för Dig!

 

 

Köp Yvonnes böcker här!

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved

Klicka på bilderna för att beställa!