Fredriksson, Ingrid

Northernlight writers

Ingrid Fredriksson

 

Ingrid Fredriksson har en tvärvetenskaplig utbildning och är författare till ett antal böcker både på svenska och engelska. Exempelvis; Den som är fri är frisk, Energi, Free from dangerous stress, Flow Forever, The Power of Thought, The Third Book som också finns som e-bok på svenska; Den tredje boken. Boken Aspects of Consciousness Essays on Physics, Death and the Mind är en sammanställning artiklar av en rad berömda författare och vetenskapsmän från hela världen och som kom ut på engelska 2012.

Ingrid Fredriksson, tvärvetenskapligt intresserad författare

www.ingridfredriksson.com

 

Plötsligt slog det mig, jag skriver en bok om detta. Jag satt med resultaten av en studie jag gjort om operationsköer, "I väntan på vård" och då visade det sig att vet patienten bara vilken dag operationen planeras går det mycket bättre att vänta. Höftleds- och knäledspatienter har ofta svår värk, men en utsatt dag gör smärtan mycket lättare att uthärda för då tänker man framåt och på att efter operation blir det bättre. "Åren du väntar tas från ditt liv" är ett citat jag aldrig glömmer. Genom en så enkel åtgärd som att informera om operationsdag skulle mycket lidande kunna sparas utan att det kostade skjortan.

 

Den som är fri är frisk blev titeln, ja det var egentligen Pappas idé. Min far dog när jag var åtta år, men han har alltid varit med mig. Samma år kom Flow Forever ut på engelska och året därpå kom The Third Book eller Den Tredje Boken ut som e-bok. Ja, det var ju min tredje bok… Den är illustrerad av Hans Arnold.

 

The Power of Thougth, Tankens Kraft - en av de starkaste krafter som finns, och Free from Dangerous Stress var engelska böcker som kom ut 2006 - 2007.

 

Inspirerad av vår miljö, jag hade ju läst miljömedicin och haft en av Sveriges första elektronikåtervinningar, blev jag författare till boken Energi, om alla energislag, sol, vid och vatten, kärnkraft, vågkraft, vindkraft, bioenergi och bränsleceller. Ja, t o m Stirlingmotorn var nämnd. Det blev en karta av hur det såg ut i vårt land just det året. Arnolds bilder illustrerade. Idén till elektronikåtervinningen hade kommit som en klar blixt när jag sett min son tillsammans med en kompis tillverka kretskort på spisen. Vi hade ju ett problem med elektronikavfallet, varför inte göra något åt det och varför inte i min hembygd?

 

Sedan hade Siljans Måsar startat som förlag. Jag fick höra talas om dem när jag var hos Signe Ohlsson, som skulle ge ut sin bok "Min väg in i en ny Tidsålder" hos dem. Signe hade många intressanta böcker i sin bokhylla, bl. a. om medvetandet. Mitt intresse för frågor om medvetandet hade väckts vid en internationell konferens på Hasselbacken i Stockholm 2006, året därpå hade Toward a Science of Consciousness en konferens i Salzburg i Österrike, där bl. a Karl Pribram höll ett uppskattat föredrag. (Albert Einstein hade en diskussionspartner, David Bohm som i sin tur hade en diskussionspartner Karl Pribram).

Aspects of Consciousness: Essays of Physics, Death and the Mind, en antologi med 12 ledande vetenskapsmän och författare från hela världen, “edited by Ingrid Fredriksson”, kom ut på McFarland, ett akademiskt förlag i Nord Carolina i augusti 2012.

 

Sedan fick jag kontrakt på en bok till och när jag skickade in den till McFarland var det för många medförfattare så det blir en tredje bok om medvetandet... Jag hade inte tänkt på det, men jag förstod av de andra deltagarna på konferensen i fjol sommar att det var stort att ha ett bok-kontrakt med ett amerikanskt förlag!

 

H2O Bara vanligt vatten samt Det finns ingen död kom ut på Siljans Måsar Förlag 2010.

Vi består ju till mer än två tredjedelar av vatten, det finns bara en mängd vatten på vår jord och utan vatten skulle inget liv finnas. I boken "Det finns ingen död" försöker jag ta fram de vetenskapliga bevisen för detta. Och de finns!

 

Mitt i julbrådskan det året blev jag "antastad" av Rosa. "Du måste berätta hur utvecklingen har varit från en tid då de flesta som bodde på landsbygden hade mjölkkor, till nutid med bara några få procent jordbrukare kvar". Rösten var envis, det hjälpte inte att försöka vifta bort den, utan jag satte mig ned i mitt i julstöket och dokumenterade vad jag kom ihåg.

I juli 2013 kom Rosa Lyckans ko, en barnbok för barn och vuxna där handlingen är verklig och utspelar sig från slutet av1940-talet till nutid. Illustratör är Marja i Myrom. När jag bad Hans Arnold rita kor ”såg han bara råttor”, det kanske var förståeligt… Vattendroppen på Bara vanligt vatten , utgiven på svenska och engelska, blev hans sista illustration. Så det blev vår härliga värmländska konstnär Marja i Myrom, som fick illustrera korna.

 

Jag har originalet till vattendroppen hängande i mitt sovrum. En kväll under sommaren 2010 börjar bilden att röra på sig, det var den ormliknande varelsen i mitten som kom ut en bit ur tavlan. Detta var så typiskt Hans Arnold, så jag måste bara skratta. Jag visste att Hans Arnold var dålig då, han dog senare i oktober, samma dag jag cyklade över Golden Gatebron i San Francisco.

 

Det kommer nog en fortsättning på Rosa också. "När vi blev utsläppta på våren, vad roligt det var…" säger Rosa, Lyckans ko.

 

Ingrids bästa skrivartips!

  • Hitta vad som inspirerar dig!
  • Använd dina egna kunskaper till något användbart för andra.

 

 

 

Köp Ingrids böcker här!

Klicka på bilderna för att beställa!

Jag, Marja och Rosa, Lyckans Ko i bakgrunden

Säljer böcker en solig sommardag

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved