Laurèntzen, Gabrielle

Northernlight writers

Gabrielle Lauréntzen

 

Under flera år har jag verkat som spaterapeut, medium, earthhealer, andlig vägledare, helare, cirkel och kursledare samt hållit satsangs. 2011 tog jag ett kliv tillbaka från det och 2012 kom Gryningens Epok.

Att skriva är att vara fri!

 

Att ge liv till en bok eller dikt, är för mig en underbar möjlighet att få leva mina drömmar. Få drömmen, inspirationen till det jag har lust att skapa, att jäsa till en dikt, något imaginärt landskap i en bok eller via kanalisering. Får friheten att slå ut i min kropp. Kanske kan man säga att jag blir kär i själva skapelseprocessen, får ett sorts förhållande med det jag gör. Och varje skapelse, dikt eller ja till och med stycke i en bok är the one. Jag kan höra pulsen i det jag skapar.

 

När jag skriver stänger jag dörrarna till den yttre världen. Och det är då som varandet, närvaron, friheten, drömmarna och lusten växer sig så starkt att vardagens tidvatten blir till ebb, och drömmarna skapas och frodas i den konstnärliga kreativitetens hemliga vrå.

 

Inspirationen kommer till mig när jag sätter mig och skriver. Som att sjunka in i en solnedgång, ta in den i hjärtat och sända ut det som skapats av solens värme, kraft och inspiration via skrift.

 

Även i skrivandets process går vindar av förändringar, men med någon unik personlighetskulör som följer med som bas genom målardukarna. Jag tror det är bra att våga slänga försiktigheten överbord ibland och vandra genom okänd terräng och följa vindarna, det får oss att växa som författare och som människor.

 

 

 

 

Röster om Gryningens epok:

 

"Jag har njutit av varje sida av Gryningens Epok och önskade att den aldrig skulle ta slut. Som tur är kan jag läsa den igen. Gabrielle skriver så målande och med en sådan inlevelse så jag vill tacka från djupet av mitt hjärta för en härlig läsupplevelse." / Ulla-May Nevsten, författarinna till För dig - For you

 

"Helande och mycket vacker bok med ett språk som går rakt in i själen. Det vilar en kärleksfull närvaro i denna bok som följer en naturlig och gudomlig rytm. Denna närvaro fördjupas under visdomsorden, kopplar upp till den egna anden. Gryningens Epok talar starkt, det är en bok med stor andlig kraft." / Marie Karlstöm

 

"Fantastisk bok detta! Förstår nu att de högre dimensionerna verkligen har stor betydelse och makt i våra liv. Jag känner vibrationen av texten i hela kroppen och tonas in på andens frekvens där allt klingar så vackert. Gryningens Epok måste upplevas!" / Carina Johansson

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved

 

Köp Gryningens epok här!

 

Gabrielles bästa skrivartips!

 • Fråga dig själv varför du vill skriva. Där har du motivationen.
 • Finn ut vilken tidpunkt på dygnet som är bäst för dig att skriva på. En del skriver bäst på morgonen eller förmiddagen, andra på eftermiddagen eller kvällen.
 • När du bestämt dig, vänta inte på inspiration till att skriva, skriv så kommer inspirationen.
 • Läs mycket böcker och titta på filmer för inspiration. Även de mindre bra har något att lära ut.
 • Var disciplinerad, avsätt skrivartid och meddela omgivningen så att du inte blir avbruten.
 • Skriv en bok du själv önskar läsa.
 • Ha en fin och spännande takt i boken. Lite som ett musikstycke fångar du läsaren med många, sköna toner i en unik symfoni. Går det för långsamt tröttnar läsaren. Om det å andra sidan går för snabbt blir det ansträngande.
 • Krydda gärna med överraskningar.
 • Gestalta med livfulla detaljer.
 • Ge inte ut för mycket information, less is more. Var saklig och ta bort allt onödigt.
 • Sträva efter ett enkelt och beskrivande uttryckssätt.
 • Finn din stil, ditt uttryck och håll den genom hela boken.
 • Gör det mysigt för dig när du ska skriva, tänd ett ljus, kanske kan du ha lite blommor och frukt där du är.
 • Meditera gärna innan för att bli helt tom på intryck och låt det sedan flöda.
 • Släpp kraven och ha tillit.
 • Hänge dig i din konstnärliga kreativitet och älska att skriva.