Lind, Sara

Northernlight writers

Sara Lind

 

Mitt namn är Sara Lind och jag har skrivit en bok som heter Du sitter på min plats. Den handlar om barns utsatthet i nära relationer. Jag rekommenderar boken till både vuxna och barn. Gärna att läsas tillsammans av både barn och vuxna. Boken handlar om ett syskonpar som bor växelvis hos mamma respektive pappa efter föräldrarnas skilsmässa. Pappan missbrukar alkohol och begår övergrepp på barnen. Syftet med boken är att ge en röst till barn som kränks av vuxna människor. Många vuxna, som är medvetna om problematiken, vet inte hur de skall tala med barnen. Här kan boken vara en hjälp. Till varje kapitel finns förslag till samtalsämne.

 

Du sitter på min plats

 

”Du sitter på min plats”, säger Amandus till Gregor.

 

”Vill du att jag flyttar mig?”

 

”Ja”, säger Amandus.

 

”Men Amandus”, säger mamma med den där rösten som betyder att hon inte tycker om det han gör. Men han vill inte att någon främmande man skall sitta på hans plats.

 

Amandus är en liten kille som går sin egen väg och det är en väg i kärlek. Att han kan tala med en häst och har en liten röd fågel som vän är helt naturligt. Han ser döden utan rädsla när hans farfar går bort och sorgen får flöda fritt. Amandus och hans syster Lotta är ett starkt syskonpar, som genom sin kärlek till varandra och till livet lyckas läka själsliga sår som en vuxen människa förorsakat.

 

Jag måste erkänna att jag blir lite förälskad i Amandus! Denne modige lille kille som uppmanar oss att våga prata även om det svåra är en stor förebild. Hans kompis Joel berör mig och jag vill gärna veta hur det går för honom. Jag hoppas på en fortsättning. Boken ger hopp. Du är inte ensam. Detta är en bok som ger känslan av att det finns ett ljus som kan lysa upp mörkret även när det är svårt.

 

Läs boken. Samtala om den. Sprid den!”

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved

 

Köp Du sitter på min plats här!

Saras bästa skrivartips!