Lindeli, Lena

Northernlight writers

Lena Lindeli

Jag är född 1973 och växte upp i Tranås, en liten stad i Småland. Behovet av att skriva har funnits sedan jag i skolåldern fick tillträde till böckernas och skrivandets underbara värld. Jag hann med att flytta till Nacka, få tre barn och utbilda mig till Leg. Optiker innan jag började skriva för någon annans ögon än mina egna. Efter en skrivarkurs och med hjälp av en författarcoach lät jag under några års tid manuset till Troféerna växa fram. Bakgrundshistorian till boken har inspirerat och utmanat mitt skrivande. Mitt största intresse förutom att skriva - är att läsa, både för mig själv och för mina barn.

 

Troféerna

 

En dag i veckan lägger jag allt annat åt sidan och skriver. En dag att längta till. Det finns inget annat som får mig att känna mig så stark och full av kraft som när jag skriver, en märklig och härlig känsla. Tidigare skrev jag för eget behov, sorterade tankarna och livet men under min senaste mammaledighet började manuset till ”Troféerna” att pocka på. Meningarna kom över mig närhelst jag var ensam, på promenad, i duschen, i bilen. En vän gav mig en vacker anteckningsbok som snabbt fylldes av alla dessa meningar och tankar. Tillslut blev det en hel bok. Hjälpen jag behövde kom lägligt allt eftersom jag skrev.

 

Vi hör och läser dagligen i media om människor som kränker andra sexuellt för att tillfredsställa sina egna behov. När jag läser om detta känner jag sorg. Både för den som är drabbad och för förövaren och jag ville veta hur det är att leva med ett inre tvång. Jag fick kontakt med en man som ville dela med sig av sitt liv som sexmissbrukare för att kunna hjälpa andra. Han har varit en fantastisk berättare som kastat mig in i en värld, så främmande från min egen. Därifrån kommer inspirationen till min första bok ”Troféerna”. Nästa bok, som än så länge bara är ett litet embryo, heter ”Ett finstämt barn” där jag skriver om högkänslighet ur ett barn- och föräldraperspektiv. Även där får jag hjälp och inspiration från andra som vill dela med sig av sina erfarenheter.

 

Lena Petersson Lindeli

 

 

Röster om boken:

 

"En bok som verkligen berör. Säkert har vi alla människor i vår omgivning som är fast i missbruk av olika slag. Denna bok ger hopp om att det finns andra lösningar för sitt missbuk än att falla djupare ner i det. En hjälp att se att man inte är ensam i sitt beroende och att det finns hopp och hjälp att få."

 

"En bok jag varmt rekommenderar till missbruksdrabbade, anhöriga samt människor som i sitt yrke/frivillig engagemang möter människor med ångest som ofta ligger bakom missbruk. En bok som jag behöver för att möta en drabbad medmänniska."

 

"Tack för en fin läsupplevelse som gav många aha-upplevelser"

Birgitta

 

"Fantastiskt bra bok !! Den fångade mig direkt och har varit väldigt svår att lägga ifrån sig :-)Trist nu när den är slut....men jag ser fram emot nästa bok

 

Jag tror det är långt fler än vi tror som sitter fast i ett beroende. Jag tror den här boken skulle kunna hjälpa många att ta tag i sina liv."

Jessica

Lenas bästa skrivartips!

  • Ha alltid ett anteckningsblock och penna med dig, för att kunna skriva ner närhelst ord och meningar pockar på.
  • Arbeta målmedvetet, avsätt tid för att skriva i lugn och ro, helst varje vecka så når du så småningom dit du ska.
  • Stanna inte upp eller grotta in dig när du stöter på hinder, fortsätt bara framåt och fokusera på det som ger dig positiv energi.
  • Ta hjälp av en skrivkurs, författarcoach och senare även en lektör som kan ge dig hjälp att se styrkan i din text men också vad du kan utveckla bättre.

 

 

 

 

Köp Troféerna här!

 

 

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved