Petersén, Gunilla

Northernlight writers

Gunilla Petersén

 

Sedan 2004 arbetar jag som Certifierad Coach & Grafisk Designer i den egna firman GPdesign. Den karriären började vid 58 års ålder. De sista tio åren har meditation fått allt större betydelse. Den har bidragit stort till min utveckling. Skrivandet har följt mig under livet, det har varit mitt sätt att skapa förståelse både för eget och andras beteenden. I februari 2013 kom jag ut med en kortlek till min bok; Tankar om Tankar.

Tankar om Tankar

 

Gunilla Petersén föddes 1946 i Falun, där hon fortfarande är bosatt.

 

Jag har arbetslivserfarenhet inom många områden bland annat från försäljning, administration/redovisning, studieförbund, konsthantverk samt som egen företagare. I det egna företaget, GPdesign, jobbar jag med coachning och grafisk design. Privatlivet har också bjudit på många erfarenheter. Viljan att dela med sig av kunskaper och erfarenheter har följt mig som en röd tråd genom livet. Jag älskar att få vara en del i att andra växer.

 

Redan år 2000 var jag säker på att jag skulle skriva en bok och vad den skulle innehålla. Jag ville förmedla egna erfarenheter med syftet att läsaren skulle hitta insikter som leder till klokskap fortare än vad jag själv gjort. Det dröjde 10 år innan skrivandet blev verklighet.

 

2011 kom boken Tankar om Tankar – ledtrådar till ett fantastiskt liv. Det är en reflektions- och självcoachningsbok. Den är lätt att ta till sig och handlar om livsfrågor. Stora frågor alla behöver ställa för att kunna förstå främst sig själva och därigenom även andra!

 

Min tanke med boken var att skapa ökad medvetenhet hos läsaren. Boken har inga svar, läsaren hittar egna svar genom att reflektera. Till deras hjälp har varje avsnitt ett flertal frågor.

 

2013 följde jag upp boken med reflektionskorten Tankar om Tankar. Varje kort har ett starkt påstående att ta ställning till. Påståendet följs av 5 frågor som sätter fart på de egna tankarna.

 

Jag har bara positiva erfarenheter av att skriva en bok. Många läsare har förmedlat att de har haft stor glädje av boken och då fungerar den som jag hade tänkt. Det svåra är marknadsföringen, att ge den tillräckligt med uppmärksamhet, så att de som behöver boken ska hitta den.

 

När jag väl hade fattat beslutet – Nu ska jag skriva! – gick det fort. Jag kunde vakna på nätterna och skriva flera sidor. Det viktiga var att låta orden flöda utan att fundera över meningsbyggnad eller innehåll. Jobbet med att redigera texten kom i ett senare skede och jag rekommenderar andra att ta hjälp. Man blir lätt ”hemmablind” och då är det värdefullt med någon annans synpunkter på texten innan den går i tryck.

 

För mig har det varit mycket speciellt att få sprida ledtrådar till ett fantastiskt liv! Jag lever i en fast förvissning om att det kommer något gott ur det svåra och lever efter mottot – Mina nästa tio år ska bli de bästa tio åren i mitt liv!

 

Gunillas bästa skrivartips!

  • Ibland tar processen längre tid än man väntat sig, ge inte upp för det!
  • Det är viktigt att låta orden flöda utan att fundera över meningsbyggnad eller innehåll.
  • Ta hjälp av andra, man blir lätt "hemmablind" med sin bok.

 

 

 

Köp Tankar om Tankar här!

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved