Strokirk, Kalle

Northernlight writers

Kalle Strokirk

 

Jag är illustratör, konstnär och författare. Sedan 1970-talet har jag medverkat i media som satir- och serietecknare.

Alice i Utomlandet

 

Jag har alltid velat beskriva det som sker på ett folkbildande sätt med en både allvarlig och humoristisk ton. Nu har jag skrivit en filosofisk vuxensaga i bilder ”Alice i utomlandet” som är en parafras på den klassiska ”Alice i underlandet”. Unga Alice får följa med på en svindlande resa från Atlantis till vår tids Kunskapens träd, Internet. Hon får möta de historiska religiösa och politiska legenderna och kampen mellan det vita brödraskapet och de fallna änglarnas svarta brödraskap.

 

Jag har lekt med legenderna och funderat över dess ursprung. Sedan jag var barn har jag funderat över hur allt är konstruerat och har sedan funnit att sådant jag fantiserat om faktiskt kan ha en viss sanningsgrund. Kanske kan det vi kallar övernaturligt ha naturliga förklaringar som vi ännu ej förstår. I en kombination av illustrationer och collage har jag försök skapa en slagkraftig bild av mina visioner.

 

 

 

 

 

 

 

Köp Alice i utomlandet här!

 

Kalles bästa skrivartips!

  • Jag brukar under en längre tid låta idéer växa fram i huvudet. När tiden är mogen skriver jag ett synopsis och petar in nya idéer varefter de infinner sig. Men ibland har jag bara satt mig ner och skrivit ner det som fallit mig in. Jag har blivit förvånad över hur invecklade intriger kunnat finna sin lösning som jag inte styrt dem själv. Om man inte har en färdig plan som kräver en massa research kan det vara skönt att bara släppa lös det övermedvetna och se vad som händer.

 

 

 

 

Copyright Siljans Måsar Förlag © All Rights Reserved